Nieuws

Mei 2024

Revalidatie Friesland en ALS Zorgregelaars organiseren dinsdag 28 mei het symposium ALS – zorg op maat voor patiënten en hun naasten

We nodigen alle Friese professionals die in hun werk te maken te maken kunnen krijgen met ALS-patiënten uit voor dit gratis symposium. Je hoort hier alles over de ziekte ALS en de problemen en uitdagingen waar ALS-patiënten en hun naasten mee te maken krijgen. Daarnaast gaan we dieper in op wat de pilot in Friesland inhoudt en wat jouw organisatie hierin kan betekenen. Het symposium is gericht op alle gemeenten in Friesland. 

Tijd                  13.00 – 16.30 uur

Locatie             Stichting Revalidatie Friesland
                         Hoofdstraat 3
                         Beetsterzwaag

Wil je meer informatie, het programma ontvangen of je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@alszr.nl. De juiste informatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe.  

 

Januari 2024

Marieke Spijkhoven nieuwe bestuurder Stichting ALS Zorgregelaars 

Vanaf medio november 2023 heeft Marieke Spijkhoven de rol van Johan Meijerhof overgenomen als bestuurder van de stichting ALS Zorgregelaars. Door het onverwachte overlijden van Johan is dit eerder gebeurd dan de bedoeling was. Johan en Marieke waren al wel gestart met verkennende gesprekken over de opvolging van Johan. Marieke: ‘Helaas heeft onze samenwerking veel korter geduurd dan wij allebei dachten. De bevlogenheid waarmee Johan deze stichting heeft opgezet heeft mij geraakt en geïnspireerd. Ook herken ik de noodzaak van gespecialiseerde clientondersteuners voor mensen met ALS.’ 

Marieke is bekend met ALS. In haar familie komt de familiaire vorm voor. Inmiddels zijn er meerdere naaste familieleden aan de ziekte overleden, waaronder haar moeder (67 jr) en broer (47 jr). Hierdoor heeft ze van dichtbij meegemaakt hoe slopend deze ziekte is. En hoe intensief het geregel eromheen is om voor de mensen met ALS de kwaliteit van leven zo lang mogelijk hoog te houden. Dit maakt dat zij zich keihard wil inzetten om - samen met alle betrokken organisaties - de doelen van de stichting te halen. Wat haar aanspreekt is dat ALS Zorgregelaars geen losstaand initiatief is, maar dat de stichting gebaseerd is op samenwerking. Marieke kijkt uit naar de start van de pilot voor gespecialiseerde clientondersteuners in Friesland dit jaar. En vervolgens naar de uitrol in heel Nederland.

Marieke Spijkhoven is 44 jaar en getrouwd met Mark. Ze wonen in de buurt van het prachtige Arnhem, tussen de bossen. Naast haar bestuursfunctie voor ALS Zorgregelaars is Marieke werkzaam als interim project- en programmamanager bij Salveos Consulting. Hier helpt ze organisaties onder meer projecten succesvol af te ronden en teams beter te laten samenwerken.

 

November 2023

In memoriam Johan Meijerhof

De initiatiefnemer van ALS Zorgregelaars Johan Meijerhof is donderdag 9 november onverwacht overleden. Johan was zelf ALS patiënt en heeft al zijn energie, doorzettingsvermogen, kennis en kunde het afgelopen jaar ingezet om deze organisatie van de grond te krijgen. Hij wist dat hij weinig tijd had, dus hij nam iedereen mee in zijn enthousiasme om zaken nú te regelen. We zijn er enorm trots op wat hij bereikt heeft in deze laatste fase van zijn leven. Zijn optimisme en geloof in waar hij voor streed was een voorbeeld voor ons allemaal. De proef in Friesland gaat nu van start. Helaas kan hij niet meer meemaken wat de resultaten gaan zijn. Maar we zullen alles doen om ALS Zorgregelaars in zijn geest tot een succes te maken.

We wensen zijn vrouw Truus, zijn kinderen Mariska en Menno en alle verdere familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies. Johan dankjewel dat je je zo hebt ingezet om het leven van veel lotgenoten een beetje beter te maken. We gaan je enorm missen.