Vragenlijst

Hulp bij ALS, PSMA en PLS
We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het aanvragen van hulpmiddelen, ondersteuning en aanpassingen die je waarschijnlijk nodig gaat hebben tijdens je ziekte. Het is een korte vragenlijst. Maar we weten dat het soms best veel tijd kost om dit in te vullen. Zijn er dingen niet van toepassing voor jouw situatie, bijvoorbeeld omdat je nog maar kort geleden je diagnose hebt gekregen, dan hoef je deze vragen niet in te vullen. Vul dus alleen in wat voor jou van toepassing is.

Met jouw ervaring help je niet alleen ons, maar vooral andere patiënten en hun mantelzorgers. Dankjewel.

    Persoonsgegevens

  1. Vragenlijst

  2. ALS-patiënten hebben veel hulpmiddelen en ondersteuning nodig. Iedere ALS-patiënt krijgt na diagnose ondersteuning van een ALS-behandelteam aangeboden. Dit is In principe het team het dichtst bij jou in de buurt.

  3. Je gemeente verzorgt een groot deel van de hulpmiddelen via de WMO. De WMO is ook verantwoordelijk voor aanpassingen in de woning. Denk hierbij aan een automatische deuropener en alle aanpassingen die nodig zijn om veilig van de badkamer gebruik te kunnen maken en naar bed te gaan. Kunnen deze aanpassingen niet in je woning gemaakt worden, dan moet je gemeente een tijdelijke zorgunit aanbieden. In overleg kun je ook besluiten om te verhuizen.

  4. Een trippelstoel, positioneringskussens en een zorgbed zijn voorbeelden van hulpmiddelen die weer door je zorgverzekeraar worden gegeven na een aanvraag van je revalidatiearts.

  5. In de meeste gevallen heb je op een gegeven moment ook thuiszorg nodig. Dit begint vaak met enkele geplande zorgmomenten per dag. Het wordt vaak uitgebreid naar dagdelen en later kan het zijn dat je 24 uur zorg nodig hebt. Thuiszorg kun je afnemen als gecontracteerde zorg of met een PGB.
  6. We zijn niet alleen benieuwd naar grote dingen die er mis zijn gegaan, maar ook naar kleine dingen die beter zouden kunnen. Zou je dit heel kort willen opschrijven? Misschien willen we in dit geval contact met je opnemen. Vind je dit goed? Zo ja, mogen we je e-mailadres en/of je telefoonnummer. Wil je geen contact met ons, dan is dat natuurlijk ook prima.

    We willen je heel hartelijk bedanken voor je informatie. En wil je hier nog meer kwijt, dan kan dat natuurlijk ook.